Збитки від лісових пожеж у Росії склали майже 2,5 мільярда рублів / фото twitter.com/shadowerufu

Рахункова палата РФ підрахувала суму збитків, яких завдали цього року лісові пожежі.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, за перші шість місяців 2019 року в Росії виникло 7,6 тисячі лісових пожеж, вартість збитку від яких склала 2,4 мільярда рублів. При цьому на охорону лісів було виділено близько 6,6 мільярда рублів.

Рахункова палата РФ

Наймасштабнішими за площею стали пожежі в липні цього року, які охопили понад 4 мільйони га лісу.

Відео дня
Рахункова палата РФ

"За результатами останніх перевірок, до основних причин ситуації, що склалася, варто віднести брак фінансування, відсутність необхідної техніки, неукомплектованість підрозділів наземної та авіаційної охорони в суб'єктах Російської Федерації і низька якість протипожежних заходів, що проводяться орендарями", - повідомили в Рахунковій палаті.

Читайте такожПожежі в Сибіру: з'єднання явилися моторошні фото обгорілих в лісі тварин (відео)

Як повідомляв УНІАН, у Росії заявили, що гасити пожежу в Сибіру "економічно невигідно", оскільки вартість гасіння пожеж перевищує розмір можливого збитку. Тому загоряння гаситься тільки в разі загрози населеним пунктам або об'єктам інфраструктури.

Водночас, близько 40 шаманів з Бурятії, Забайкалля і Іркутської області зберуться 4 серпня на байкальському острові Ольхон, щоб зробити обряди, які, на їхню думку, допоможуть пролити дощі на палаючу тайгу в Сибіру.