Володимир Путін та Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон має намір 19 серпня обговорити з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним необхідність досягнення конкретних результатів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на Донбасі.

Як йдеться у повідомленні Єлисейського палацу, Макрон у телефонній розмові привітав Зеленського з широкою перемогою партії "Слуга народу" на парламентських виборах в Україні 21 липня.

Читайте такожМакрон підтримав пропозицію Зеленського про якнайшвидше проведення зустрічі лідерів "нормандського формату"

Відео дня

Президент Франції висловив свої співчуття та солідарність з українським народом і родинами чотирьох українських військовослужбовців, що на днях загинули на сході України.

Лідер французької держави високо оцінив конструктивну налаштованість Зеленського і наполіг на необхідності консолідації прогресу, що спостерігається останніми тижнями.

Також Макрон запевнив Зеленського у повній мобілізації зусиль Франції з метою досягнення конкретних результатів у короткотерміновій перспективі в рамках "нормандського формату".

"Він сказав йому, що це питання буде на порядку денному його переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 19 серпня", - заявляють в Єлисейському палаці.

Обоє президентів зберігатимуть тісний контакт у наступні декілька тижнів.

Як відомо, Путін має намір 19 серпня здійснити візит до Франції.