Мітинг у Москві 10 серпня / REUTERS

У російських містах під час акцій протесту правоохоронці затримали 275 осіб.

Про це повідомляє правозахисний портал «ОВД-Инфо».

Читайте також"Відпустіть його, не ганьбіться": у мережі з’явилося відео затримання інваліда російськими силовиками

Відео дня

За даними правозахисників, 178 протестувальників затримали у Москві, 80 - у Петербурзі, 15 - у Ростові-на-Дону і двох - у Брянську.

У затриманих в районних ОВС намагаються відібрати паспорти.

Разом з тим волонтерський проект «Білий лічильник» повідомляє в Twitter, що на дозволеному владою мітингу на проспекті Сахарова сьогодні в Москві взяли участь до 60 тис. осіб.

«Звертаємо увагу, що ми не можемо дати точну оцінку в звичайному форматі. З урахуванням дод. пропусків з провулків загальна кількість учасників потрапляє в діапазон 50-60 тис. осіб. Таким чином, мітинг За свободу став наймасовішою опозиційної акцією з грудня 2011 року», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, з 14 липня у Москві проходять акції за допуск до міської думи незалежних кандидатів. Наймасовішими стали несанкціоновані мітинги 27 липня і 3 серпня, на кожній з акцій затримали понад тисячу осіб. Після протестів 27 липня СК порушив справу про масові заворушення (ст. 212 КК) і напади на силовиків (ст. 318 КК). Зараз у ній 12 фігурантів.

Сьогодні, 10 серпня, у Москві також пройшов мітинг за вільні вибори і на підтримку заарештованих під час попередніх акцій. Раніше повідомлялось, що в цій акції взяли участь понад 49,9 тис. осіб.

Також акції і одиночні пікети на підтримку протестувальників пройшли в інших містах РФ.

Після мітингів у Москві і Петербурзі «ОМОН» почав масово затримувати активістів.