У Росії - масові затримання / Фото: Девід Френкель, "Медиазона"

В Москві і Петербурзі «ОМОН» масово затримує учасників акцій протесту проти відмови у реєстрації незалежних кандидатів у депутати Мосміськдуми та арештів активістів, затриманих на попередніх акціях.

Читайте такожУ Москві на мітингу "Повернемо собі право на вибори" взяли участь майже 50 тисяч осіб

Після узгодженого з владою мітингу на проспекті Сахарова в Москві сотні людей попрямували до адміністрації президента РФ, повідомляє «Нова газета».

Відео дня

По дорозі їх із застосуванням сили затримують співробітники «ОМОН». Серед затриманих – неповнолітні. Також затримують журналістів.

Користувачі соцмережі повідомлять, що люди намагаються ховатися в храмах і готелях.

Разом з тим на порталі «ОВС-Інфо» повідомляється, що на вулиці в Москві вивели спецназ внутрішніх військ.

Крім того, за даними правозахисників, до трьох міст, в яких сьогодні затримують людей в зв'язку з акціями, додався четвертий — Брянськ. Точно відомо про двох затриманих після одиночного пікету, поліція відібрала у них плакати.

За останніми даними, всього в Москві, Петербурзі, Ростові-на-Дону та Брянську затримали 245 осіб.

Фото: Девід Френкель / Медиазона
Фото: Девід Френкель / Медиазона
Фото: Девід Френкель / Медиазона

Як повідомляв УНІАН, з 14 липня у Москві відбуваються акції за допуск в міську думу незалежних кандидатів. Найбільш масовими стали несанкціоновані мітинги 27 липня і 3 серпня, на кожній з акцій затримали більше тисячі чоловік. Після протестів 27 липня СК порушив справу про масові заворушення (ст. 212 КК) і напади на силовиків (ст. 318 КК). Зараз у ньому 12 фігурантів.

Сьогодні, 10 серпня, в Москві в мітингу за вільні вибори і на підтримку заарештованих під час попередніх акцій взяли участь понад 49,9 тис. осіб.

Також акції і одиночні пікети на підтримку протестувальників пройшли в інших містах РФ.