motonews.ru

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на радіостанцію Tok FM.

"Запланований рейд російської групи на мотоциклах "Нічні вовки" через Польщу я трактую як особливу провокацію", - сказала вона.

За словами Копач, на засіданні уряду Польщі у вівторок вона отримала інформацію про те, що лідери "Нічних вовків" не просили німецькі візи для в'їзду на територію держав - країн Шенгенської угоди. Крім того, невідомо, чи зверталися за шенгенськими візами інші учасники мотопробігу.

Відео дня

Читайте такожПольські прикордонники назвали спосіб не пустити до країни мотопробіг путінських байкерів

На питання, чи заблокує польська влада проїзд російських байкерів через територію Польщі, прем'єр-міністр сказала, що "остаточне рішення в цьому питанні прийме митник".

За словами Копач, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, міністр внутрішніх справ країни Тереса Піотровська будуть інформувати уряд в кінці тижня про ситуацію.

"Якщо проїзд мотоциклістів буде порушувати яким-небудь чином нашу безпеку або, можливо, принесе полякам якісь неприємності, то для того й існує чинне законодавство, щоб ним скористатися", - сказала Копач в ефірі польської радіостанції.

Раніше лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов, відомий як "Хірург" назвав супротивників ідеї їх мотопробігу нащадками поліцаїв і наглядачів у нацистських концтаборах, а також заявив, що не відмовляється від ідеї пробігу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мотопробіг байкерів з клубу "Нічні вовки", нібито присвячений "70-річчя перемоги над нацизмом", викликав протест серед громадян Польщі, на території якої мають намір проїхати мотоциклісти.