Ілюстрація / REUTERS

Іран після направлення американських військ до Саудівської Аравії погрозив масштабними відповідними атаками в разі нападу на свою територію.

Читайте такожТрамп схвалив відправку американських військ для захисту Саудівської Аравії

"Будьте обережні, агресія у певних межах може перетворитися в безмежну", - заявив в суботу, 21 вересня, начальник Революційної гвардії Хоссейн Саламі, додавши, що будь-якого нападника "буде знищено", передає DW.com.

Відео дня

США за запитом Ер-Ріяда ввели у країну війська після нападу на саудівські нафтові об'єкти. У нападах, скоєних за допомогою безпілотників, США і Саудівська Аравія звинувачують Іран. У Тегерані заперечують причетність до нападів.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф звинуватив США у спробі використовувати останні санкції для обмеження доступу населення до ліків і продуктів харчування. "Це небезпечно і неприпустимо", – заявив Заріф, чиї слова наводить Reuters.

У п'ятницю президент США Дональд Трамп оголосив, що введе санкції щодо Центрального банку Ірану.

Згідно з повідомленнями деяких ЗМІ, в п'ятницю були також здійснені цілеспрямовані атаки на сервери в іранському сегменті інтернету. Організація NetBlocks повідомила про збої деяких іранських інтернет-сервісів. Причина збоїв поки залишається нез'ясованою. Від хакерських атак постраждала в тому числі державна нафтова компанія NIOC.