REUTERS

Колишній віце-президент США та один із кандидатів у президенти від демократів Джо Байден в суботу закликав розслідувати повідомлення про тиск американського лідера Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожПовинен бути усунений: у США заговорили про імпічмент Трампа через Україну

Відео дня

«Це неймовірне зловживання владою: подзвонити до президента, який просить про допомогу США, і розпитувати про мене, маючи на увазі такі речі. Це обурливо», – заявив Байден під час агітації в Айові.

За словами імовірного кандидата від демократів у президенти, Трамп використовує кожен елемент президентства, аби спровокувати його на суперечку.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня у прес-службі глави української держави заявили, що в ході телефонної розмови Трамп висловив переконання, що оновлена українська влада зможе швидко покращити імідж України і "завершити розслідування корупційних справ, які стримували взаємодію між Україною та США".

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа щодо відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів США при купівлі групи компаній Херсонської "нафтоперевалки", до якої були залучені компанії Wirelogic Technology A. S., Digitex Organisation LLP, а також компанія екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited, членом ради директорів якої був Гантер Байден, син екс-віце-президента США Джо Байдена.

14 травня тодішній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україна готова передати правоохоронним органам США матеріали про розрахунки компанії Burisma. За його словами, в розпорядженні слідства є роздруківка всіх розрахунків, за якими кошти отримали, в тому числі, й громадяни Сполучених Штатів Америки з голосними прізвищами.