Ізраїльська авіація / REUTERS

Ізраїльська авіація скористалася початком турецької військової операції проти сил сирійських курдів і потай завдала ударів по території Сирії.

Про це повідомив журналіст Бабак Тагвей на своїй сторінці в Twitter.

«Хаос на північному сході Сирії дав ВПС Ізраїлю відмінну можливість для таємних авіаударів по цілях, пов'язаних з Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) в Сирії. Минулої ночі ВПС Ізраїлю вдарили по табору пов'язаних з КВІР сил в Абу-Камалі, поруч з іракським кордоном», - написав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП). За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета наступу - створити «безпечну зону», а його ціль - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не змогла прийняти жодного рішення щодо наступу Туреччини на територію Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.

Раніше повідомлялося, що країни-члени Євросоюзу призупинили експорт зброї до Туреччини через військовий наступ цієї країни на позиції курдів в Сирії.