Ілюстрація REUTERS

У Лівані десятки тисяч людей знову вийшли на вулиці, вимагаючи відставки уряду. Християнська партія "Ліванські сили" на тлі масових протестів ввечері в суботу, 19 жовтня, вийшла зі складу правлячої в країні коаліції.

Читайте такожУ Гонконгу поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом та водометами з фарбою

"Ми переконані в тому, що уряд не в змозі зробити необхідні кроки, щоб взяти ситуацію під контроль, тому ми вирішили закликати своїх міністрів до відставки", - сказав лідер партії Самір Джааджаа.

Відео дня

Демонстранти з радістю сприйняли звістку про вихід "Ліванських сил" з правлячої коаліції. У Тріполі - другому за величиною місті Лівану - мітингувальники запускали феєрверки. Вони закликали до виходу й інших партій правлячої коаліції та проведення дострокових виборів, пише «Німецька хвиля».

Ілюстрація REUTERS

Десятки тисяч демонстрантів вже три дні влаштовують масові демонстрації в різних містах Лівану, протестуючи проти корупції та підвищення податків і закликаючи до революції і повалення уряду. Поліція затримала десятки демонстрантів. Прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі зажадав від уряду не пізніше 21 жовтня узгодити план реформ.

Ілюстрація REUTERS

Протести в Лівані спалахнули 17 жовтня через рішення уряду ввести податок на телефонні дзвінки через WhatsApp та інші месенджери. Влада швидко скасувала це рішення, однак протести з тих пір так і не вщухають.