Джуліані заперечує свідчення свого бізнес-партнера / The Fortune

Незадовго до інавгурації Володимира Зеленського в травні діловий партнер Рудольфа Джуліані поїхав у Київ, щоб передати попередження новому політичному керівництву України. Бізнесмен Лев Парнас сказав представнику нового українського уряду, що потрібно оголосити про початок розслідування проти Джо Байдена і його сина.

Інакше віце-президент США Майк Пенс не приїде на церемонію інавгурації нового українського президента, — пише New York Times. Крім того, він нібито застерігав, що американська допомога для України буде заморожена. Таку заяву зробив сам Парнас через адвоката.

Читайте такожNew York Times: Друзі Джуліані намагалися нажитися на його пошуках політичного бруду в Україні

Відео дня

Твердження бізнесмена, який готується поділитися своїми знаннями зі слідчими у справі про імпічмент президента США, суперечить розповідям українських і американських чиновників про скандальні події. Крім того, слова Парнаса напряму пов’язують особистого адвоката Дональда Трампа з погрозами на адресу України. Хоча Джуліані заперечує свою причетність.

Втім, твердження бізнесмена хоч і потенційно можуть бути важливими, вже були оскаржені багатьма сторонами. Ніхто з учасників зустрічі з українськими політиками, в якій бізнесмен брав участь, не говорить про чітку мету пригрозити українській стороні. Про це стверджує тільки Парнас. Інший учасник зустрічі Ігор Фруман наполягає, що його словами неправдиві. За його словами, питання замороження американської допомоги для України ніколи не підіймалося, так само як і участь віце-президента США в церемонії інавгурації.

Читайте такожWashington Post: Прокурори США помітили зв'язок між Фірташем і адвокатом Трампа

Джуліані, у свою чергу, заперечує, що Парнас погрожував Україні за його настановою.

«Я точно не наказував йому щось таке говорити», - заперечив адвокат Трампа.

Ця суперечка чітко вказує лише на те, що Парнас, якого минулого місяця разом з Фруманом звинуватили у порушенні законів США щодо фінансування політичних кампаній, виступив проти Трампа й Джуліані.