Медведєв і Путін під час покладання квітів до могили Невідомого солдата в Москві / REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що Європейський Союз повинен «попросити» Росію відновити відносини.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Медведєв сказав на прес-конференції за підсумками переговорів з главою уряду Фінляндії Антті Рінне.

Читайте такожЛідери НАТО у Лондоні обговорять єдиний підхід щодо Росії через її дії у Балтії

Відео дня

«Ми хочемо нормальних відносин з Європейським Союзом, але доти, поки Євросоюз сам не захоче їх відновити, ми нічого не робитимемо», - сказав Медведєв.

За його словами, саме Брюссель «зіпсував» відносини з Росією. «Нехай сам тепер і просить їх відновити», - сказав прем'єр РФ.

Медведєв наголосив, що Росія не буде першою скасовувати продовольче ембарго щодо Євросоюзу.

«Якщо обговорювати якісь перші дії з боку Росії, скасування якихось наших обмежувальних заходів, відповідних обмежувальних заходів, відповідь відома, і, власне, ви в такому ключі мене й запитали. Звичайно, ми нічого скасовувати не будемо», - сказав Медведєв.

При цьому він додав, що частина російських компаній виступає за збереження російських заходів у відповідь на санкції ЄС назавжди.

«Взагалі, звичайно, нікого санкції не радують, і наші заходи, напевно, багатьох не радують, але не всіх. Частина російських компаній, природно, виступають за те, щоб ці наші заходи збереглися назавжди», - сказав Медведєв.