Новий уряд Австрії / REUTERS

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен привів до присяги новий коаліційний уряд республіки у складі консервативної Австрійської народної партії (АНП) і партії "Зелені" на чолі з канцлером Себастьяном Курцем.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що лідер АНП Курц став австрійським канцлером, лідер "Зелених" Вернер Коглер - віце-канцлером, міністром культури, мистецтва, у справах державної служби та спорту.

Відео дня

Водночас президент Австрійської Республіки звільнив від виконання обов'язків перехідний уряд на чолі з першою жінкою - канцлером країни Брігітте Бірляйн. Йому на заміну прийшов перший в історії Австрії кабінет міністрів за участю АНП і "Зелених".

Читайте такожВ Австрії консерватори та зелені домовились про формування уряду

Як повідомляв УНІАН, у травні 2019 року парламент Австрії відправив у відставку уряд канцлера Курца у зв'язку з вотумом недовіри з боку депутатів із Соціал-демократичної партії і ультраправої націоналістичної проросійської партії "Австрійська партія свободи".

Голосування за відставку відбулося після оприлюднення відео, на якому за участю колишнього віце-канцлера Гайнца-Крістіана Штрахе на віллі на острові Ібіца обговорювалася можливість придбання впливового австрійського видання Kronen Zeitung жінкою, яка назвала себе племінницею російського олігарха.

Наприкінці вересня в Австрії відбулися дострокові парламентські вибори, за результатами яких найбільшу кількість голосів виборців отримала АНП, очолювана Курцем.