В Афганістані розбився літак, але хто його власник - невідомо / flickr.com/photos/nzdefenceforce/

Державний афганський авіаперевізник Ariana заперечує, що один з його літаків зазнав катастрофи.

Читайте такожВ Афганістані внаслідок обстрілу гвинтокрила поранено двох українців

Як повідомляє BBC, літак впав в провінції Гажні, в регіоні з сильною присутністю бойовиків «Талібану». Місцева влада спочатку повідомила про аварію пасажирського борту, але авіаперевізник не підтвердив цю інформацію.

Відео дня

У Ariana запевнили, що в момент аварії в небі перебували всього два літака компанії, і обидва були в безпеці. Один з літаків летів в Кабул і вже приземлився, інший летить в Делі і скоро має сісти.

Профільне відомство Афганістану також заявило, що жоден цивільний борт в країні не розбивався. Крім того, представник «Талібану» повідомив, що його угруповання поки не знайшло літак.

Представник місцевої поліції розповів журналістам, що інформації про втрати поки немає, і причини авіакатастрофи невідомі. Він додав, що літак був охоплений вогнем.

Іранські медіа заявили, що в Афганістані був збитий літак ВПС США, але ця інформація не підтверджена.

Reuters з посиланням на високопосадовця оборонного відомства в Кабулі повідомляє, що жоден літак сил США або НАТО в Афганістані не розбився.

Зазначається, що десятки приватних осіб і організацій використовують авіацію в небі над Афганістаном для перевезення військових ресурсів або гуманітарної допомоги.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Афганістані розбився і згорів авіалайнер компанії Ariana Afghan Airlines, на борту якого могли перебувати понад 80 осіб.