Жозеп Боррель / REUTERS

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель під час візиту до Сполучених Штатів обговорив з державним секретарем США Майклом Помпео ситуацію в Україні.

Як повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх справ, вони висловили повну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Під час розмови з Помпео Боррель висловив позицію Європейського Союзу щодо останніх міжнародних подій. Вони, зокрема, обговорили необхідність мирного вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Відео дня

Читайте такожВ кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити питання війни - Помпео

"Вони також обговорили ситуацію на Близькому Сході, включаючи Сирію та Лівію. Жозеп Боррель підкреслив свою рішучість сприяти деескалації та відновленню стабільності в регіоні. Високий представник та державний секретар також обговорили конфлікт на сході України, необхідність повного виконання Мінських угод та незаконну анексію Криму та Севастополя з боку Росії. Вони висловили повну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України", - мовиться у дописі.

Серед іншого, Боррель підтвердив повну прихильність Європейського Союзу щодо збереження Спільного всеосяжного плану дій і висловив сподівання, що Іран повернеться до повного дотримання своїх ядерних зобов'язань.

Нагадаємо, віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що в Євросоюзі ніхто не думає про скасування санкцій проти Російської Федерації без здобуття результату щодо питань, які спричинили до їхнього запровадження.