Папа Римський Франциск / REUTERS

Папа Римський Франциск за підсумками синоду щодо регіону Амазонії не схвалив пропозицій єпископів щодо послаблення целібату (заборони одружуватися) для місцевих священнослужителів. 

Читайте також"Назвав мене "президентом миру"": Зеленський поділився враженнями від зустрічі з Папою Римським і запросив його відвідати Україну (фото)

Як повідомляє DW, 12 лютого Ватикан оприлюднив заключний документ синоду. В ньому понтифік закликав залучати до діяльності католицької церкви в Амазонії  більше місіонерів та жінок. 

Відео дня

Також Франциск виступив проти злочинної діяльності міжнародних концернів у регіоні Амазонки, які чинять несправедливість щодо довкілля та корінних народів регіону.

Целібат в Католицькій церкві було введено у часи Папи Григорія Великого (590-604 рр.). Доцільність його збереження в сучасності є предметом активних дискусій.

Раніше президент Володимир Зеленський під час зустрічі з папою римським Франциском у Ватикані попросив допомогти зі звільненням українців, які перебувають у полоні на Донбасі, в Криму і в Росії.