У США затримали російського агента / REUTERS

У США затримали громадянина Мексики, який проживає в Сінгапурі. За версією американських правоохоронців, він працював на російський уряд.

Читайте такожДержсекретар США оголосив про введення санкцій проти "Роснафти"

Згідно з повідомленням на сайті Мін'юсту США, мексиканець Ектор Алехандро Кабрера Фуентес був завербований російською стороною у 2019 році. Йому доручили орендувати нерухомість на чуже ім'я в штаті Флорида. Російський куратор наказав Фуентесу нічого не розповідати про їхню зустріч його сім'ї.

Відео дня

У лютому 2020 року Фуентес відвідував Москву, де отримав нове завдання. На цей раз йому дали фізичний опис автомобіля, пов'язаного з урядом США. Агент мав знайти і сфотографувати номерні знаки, а також вказати місце розташування машини.

13 лютого Фуентес прибув в Маямі з Мехіко. 14 лютого автомобіль, який він взяв в оренду, наблизився до авто, яке цікавило росіян. Спільник агента (його дружина) взялася фотографувати номери автомобіля, вони привернули увагу місцевих охоронців.

16 лютого Фуентес і його спільниця спробували вилетіти в Мехіко з аеропорту Маямі. Прикордонники перевірили телефон дружини агента і знайшли так знімки номерних знаків (у папці "нещодавно видалені"). Підозрілих осіб затримали.

Фуентес зізнався, що доручив своїй помічниці сфотографувати номери, і що діяв в інтересах чиновників уряду РФ.

Попередні слухання у справі Фуентеса призначені на 21 лютого, а судове засідання - на третє березня.

У жовтні минулого року повідомлялося, що росіянку Марію Бутіну, засуджену в США за ведення лобістської діяльності без реєстрації, звільнили з федеральної в'язниці у Флориді.