Путін порівняв коронавірус з печенігами та половцями / Вести.ру

Київську Русь не можна викреслити з історії Росії. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН, чи можна сприймати слова президента РФ Володимира Путіна про те, що «печеніги та половці мордували нашу країну» як територіальні претензії до України, оскільки ці події тисячолітньої давнини відбувалися насамперед у Києві.

Читайте такожNeue Zürcher Zeitung: Кремль виявився на диво слабким у боротьбі з COVID-19

«Не забувайте, що територія, на якій знаходиться Україна, все-таки історично була Київською Руссю. І дійсно, печеніги мордували Київську Русь, мордували і слов'янські племена, які жили на схід, ну і не лише Київську Русь - і про Візантію давайте згадаємо. Візантії теж вони багато головного болю доставляли. Тому Київська Русь, ви ж її нікуди не подінете, ви її з нашої історії нікуди не викреслите», - сказав Пєсков.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що Володимир Путін сам додав до свого виступу на нараді з головами регіонів через коронавірус слова про печенігів та половців.

«Це ініціатива самого президента. Тобто це слова, сказані самим президентом, саме це він додав у свій виступ. В даному випадку я не можу вам сказати, що стало джерелом для цієї фрази, але всі ми її чули», - зазначив Пєсков, відповідаючи на питання, чи були ці слова ініціативою спічрайтерів або самого глави держави.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня президент РФ Путін порівняв епідемію коронавірусу з навалою печенігів і половців і пообіцяв перемогти «цю заразу коронавірусну».

«Все проходить, і це пройде. Наша країна неодноразово проходила через серйозні випробування: і печеніги її мордували, і половці. З усім впоралася Росія. Переможемо і цю заразу коронавірусну. Разом ми все подолаємо», - підкреслив Путін.