REUTERS

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявили в Державному департаменті США, викрадення, тримання під вартою, а тепер ще й засудження за безпідставними звинуваченнями свідчать про кричущу зневагу до верховенства права з боку російських посадовців і викликають серйозні сумніви щодо дотримання Росією її міжнародних зобов’язань.

Крім того, повідомив речник Держдепартаменту Джон Кірбі, занепокоєння США викликають і повідомлення про те, що Естон Кохвер не мав належного юридичного захисту з боку примусово призначеного йому російського адвоката і що на суд не пустили ні представників громадськості, ні консула Естонії.

Відео дня

Читайте такожЄС зажадав від Росії звільнити викраденого офіцера спецслужби Естонії

Як повідомляв УНІАН раніше, Міністерство закордонних справ України засуджує вирок Псковського обласного суду Росії співробітнику поліції безпеки Естонії Естону Кохверу у вигляді 15 років позбавлення волі.

Російські спецслужби викрали Кохвера у вересні 2014 року на кордоні Росії з Естонією. Йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві, контрабанді та носінні зброї, а також у незаконному перетині російського кордону.

При цьому Естонія заявляє, що озброєні люди викрали його з естонської території, поблизу прикордонного пункту Лухамаа, коли він брав участь в операції із запобігання злочину на кордоні.