REUTERS

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс в ефірі програми "Ранкова панорама" латвійського телеканалу LTV у понеділок, 7 вересня, повідомляє LSM.lv.

"Це найсерйозніша криза ідентичності ЄС, до того ж, якщо в цьому питанні не буде згоди, це може призвести до кінця Шенгенської зони і введення прикордонного контролю", - підкреслив чиновник.

Раніше канцлер Німеччини АнгелаМеркель заявила, що питання розподілу мігрантів в Європі, залишившись невирішеним, поставить під питання доцільність подальшого існування Шенгенської угоди. Пізніше міністр внутрішніх справ Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Фінляндія поки не планує вводити прикордонний контроль з країнами Шенгенської зони, проте при необхідності проект повернення перевірок на кордоні вже існує.
Нагадаємо, через війни у Північній Африці і на Близькому Сході країни Європи захлеснув потік біженців з цих регіонів.

На думку глав багатьох європейських держав, це найбільша міграційна криза з часів Другої світової війни. Країни Балтії і деякі інші члени ЄС вважають, що треба відокремлювати економічних мігрантів від біженців і робити все необхідне, щоб ці люди повернулися додому. В той же час політики Західної Європи дотримуються думки, що надання допомоги мігрантам повинно стати головним завданням, незалежно від причин міграції.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: В майбутньому Київ повинен бути готовий проявити солідарність з країнами ЄС у допомозі біженцям

Як відомо, Європейська комісія планує почати переговори про надання притулку ще 160 тисячам біженців.

З цього приводу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір звернутися до Європейського парламенту в середу, 9 вересня.

Тим часом Латвія виступає проти обов'язкових квот на біженців.