REUTERS

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" в середу, 30 вересня. На думку Вінника, Кремль таким чином намагається тиснути на Захід у питанні санкцій, які були застосовані через агресію Росії в Україні.

"На мій погляд, Путін навмисно сьогодні завдав удару по цивільних кварталах, щоб ще збільшити той потік біженців, який сьогодні йде в Європу, таким чином намагаючись тиснути власне на Європу, відповідаючи на європейські санкції, застосовані проти Російської Федерації", - переконаний депутат. 

Іван Вінник також додав: "Безумовно, Путін також мріє про відтворення чи відновлення (як він це називає) влади та потужності Радянського Союзу, коли він мав можливості і вважав це за право втручатися в будь-які світові конфлікти і таким чином встановлювати певний світовий порядок". 

Відео дня

Читайте такожЖурналіст: Більше 60 мирних мешканців загинули внаслідок удару російської авіації у Сирії (відео)

Нагадаємо, сьогодні Росія завдала першого авіаудару в Сирії - однак не по ісламістах, а по опозиціонерах. Зазначимо, сьогодні невдовзі перед початком бомбардування верхня палата російського парламенту дала Путіну офіційну згоду на використання російських ВПС у Сирії.

За таке рішення Рада федерації РФ проголосувала одноголосно. За офіційними даними, це питання було поставлене на розгляд після запиту президента Сирії Башара Асада про військову допомогу в боротьбі з "Ісламською державою".