REUTERS

"З їх [Росії] точки зору, вони всі терористи", - передає слова Обами Російська служба Бі-Бі-Сі.

Він підкреслив, що, наносячи удари по помірним противникам сирійського президента, Росія відсуває політичне рішення проблеми і лише сприяє зміцненню "Ісламської держави".

Читайте такожBBC: Коаліція проти "Ісламської держави" закликає Росію припинити авіаудари в Сирії

Відео дня

При цьому самі американці, за словами президента США, продовжать воювати проти бойовиків ІД, але будуть іти на контакт із помірною сирійською опозицією.

Тим не менш Барак Обама висловив готовність співпрацювати з Росією, Іраном і партнерами по коаліції з метою поетапної зміни влади в Сирії, яка, на його думку, як і раніше, можлива.

Читайте такожОперація Росії в Сирії обходиться дешевше, ніж на Донбасі - Кудрін

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно.

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія буде використовувати тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками «Ісламської держави». Про наземну операцію не йдеться.

В той же день, 30 вересня, російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії.

Ряд іноземних ЗМІ повідомили про десятки жертв, в тому числі дітей.

1 жовтня бомбардування повторилися.

Російське керівництво неодноразово підкреслювало, що удари наносяться тільки по позиціях "Ісламської держави".

1 жовтня у Білому домі заявили, що проведення невибіркових військових операцій проти сирійської опозиції небезпечно для Росії.