Против РФ хотят продлить санкции в следующем году / flickr.com/photos/nothingpersonal

Демократи в сенаті США очікують на продовження санкцій проти Росії у 2016 році.

Про це заявила сенатор Джейн Шахін від Демократичної партії (штат Нью Гемпшир) на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання представників ЗМІ щодо прогнозу стосовно санкцій проти РФ, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожВ ЄС заявили про можливість зняття санкцій проти Білорусі після минулих виборів

Відео дня

«Стосовно санкцій ми постійно працюємо з нашими європейськими партнерами. І думаємо про подовження цих санкцій, коли закінчиться перший термін. І ми намагаємося їх зробити якомога більш ефективними», - сказала Шахін.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. Росія поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців та свої регулярні війська.

Через ці дії Євросоюз, США, Канада, Японія, Австралія та багато інших країн запровадили санкції проти Росії.

У березні 2015 року президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що лідери Європейського Союзу на саміті ЄС вирішили пов’язати подальші санкції проти Росії з виконанням Мінських домовленостей, й ці заходи будуть чинними до повного виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на сході України.

Читайте такожДемократи в сенаті США наполягають на виведенні російських військ з Донбасу

У вересні Ради ЄС ухвалила рішення продовжити ще на півроку санкції проти російських компаній та приватних осіб, які підривають територіальну цілісність та суверенітет України.