REUTERS

Зокрема французський міністр закордонних справ Лоран Фабіус вимагає від канцлера Німеччини Ангели Меркель пояснень щодо його ймовірного прослуховування Федеральною розвідувальною службою Німеччини (BND). Про це він говорив з Ангелою Меркель у кулуарах під час саміту ЄС-Африка у Валетті, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожЗМІ: розвідслужба Німеччини шпигувала за німецьким дипломатом та главою МЗС Франції

За словами Лорана Фабіуса Ангела Меркель відповіла йому, що прослуховування з боку BND, за її інформацією, могло відбуватися "опосередковано". "Тому що прослуховувалися люди, які, можливо, до мене зверталися", - сказав Фабіус. "Але чи в тій, чи в іншій формі - це дуже неприємно, коли тебе прослуховують", - сказав французський міністр.

Відео дня

Нагадаємо, за даними німецької телерадіокомпанії rbb, серед скандальних шпигунських цілей німецької спецслужби в минулому був зокрема й Лоран Фабіус, який з 2012 року обіймає пост міністра закордонних справ Франції. Крім того, журналісти припускають, що є всі підстави вважати список шпигунських цілей BND обсягом 900 сторінок неповним.