На початку липня в Литві через наплив мігрантів оголосили режим екстремальної ситуації / delfi.lt

МВС Литви заявило про незаконний перетин кордону групою осіб з 12-ти білоруських прикордонників.

Про це повідомляє Delfi.

Дії прикордонників держави-сусідки у МВС назвали новою провокацією з боку Білорусі. Литовські правоохоронці зазначили, що у відповідь збільшать свою присутність на кордоні.

Відео дня

"До таких нахабних провокацій, коли 12 білоруських прикордонників сьогодні перетнули кордон Литовської Республіки, ми не можемо ставитися терпимо. Негайно ми відреагували на цю провокацію й ухвалили рішення додатково посилити охорону кордону", – заявила міністр внутрішніх справ країни Агне Білотайне.

Читайте такожУ Білорусі відкрили справу проти дівчини загиблого активіста ШишоваРаніше білоруські силовики виштовхали на територію Литви 35 мігрантів.

Литва і Білорусь: проблема мігрантів

Наприкінці травня самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна була бар'єром на шляху перекидання наркотиків і нелегальних мігрантів до Литви, через яку нелегали продовжують шлях до Європи, проте з урахуванням політичного тиску Заходу Мінськ може задуматися, чи варто продовжувати це робити.

Як підкреслив пізніше Лукашенко, він завадить перетворенню країни в "відстійник" для нелегалів, а Мінськ займається питанням нелегальної міграції "рівно настільки, наскільки це необхідно, вигідно і фінансово можливо".

На початку липня уряд Литви у зв'язку з великими потоками нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю оголосив в країні режим екстремальної ситуації.

28 липня Кабмін прийняв рішення надати Литві допомогу у зв'язку з напливом нелегальних мігрантів через кордон з Білоруссю.