REUTERS

Про це заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді, повідомляє Лента.ру з посиланням на Reuters.

«Ірак має право використовувати всі наявні варіанти, в тому числі звернення до РБ ООН, якщо ці сили (турецькі війська) не будуть виведені протягом 48 годин», — сказав аль-Абаді. Він знову зазначив, що розгортання турецьких військ поблизу міста Мосул без схвалення іракського уряду порушує суверенітет його країни.

Читайте такожТуреччина не збирається проводити наземну операцію в Іраку - Давутоглу

Відео дня

Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді заявив, що попередив свого турецького колегу Ісмета Їлмаза про наслідки введення турецьких військ в Ірак. За словами аль-Обейді, Їлмаз пояснив розгортання сил необхідністю навчання курдських повстанців у рамках підготовки до наступу на Мосул, який захоплено угрупованням «Ісламська держава».

У свою чергу, глава комітету з безпеки і оборони парламенту Іраку Хакім аль-Замілі заявив, що Багдад може звернутися за військовою допомогою до Росії через дії Туреччини, передає видання Al-Araby Al-Jadeed. При цьому він також підтвердив, що введення турецьких військ не було узгоджене з Багдадом.

Читайте також"Ворожа дія": МЗС Іраку викликав посла Туреччини через введення військ на територію країни

Раніше УНІАН повідомляв, що кілька сотень турецьких солдатів були розміщені на півночі Іраку поблизу захопленого терористами «Ісламської держави» міста Мосул.

У свою чергу, Ірак заявив, що введення турецьких військовослужбовців в північну частину країни є порушенням її суверенітету, і зажадав їх негайного виведення.