Самописец Су-24  / Фото Минобороны России

Про це заявив начальник інформаційно-аналітичної служби відділу служби безпеки польотів авіації ЗС РФ полковник Андрій Семенов в ході брифінгу, присвяченого дешифруванню самописців літака і транслювався в ефірі телеканалу «Росія 24», повідомляє РБК.

Читайте такожПосольство РФ в Анкарі заперечує затримання російських кораблів

«Ви всі бачите, що, на жаль, трохи плати зруйновані. Зараз зробимо розділення цих двох плат і готові зробити рентгеноконтроль. Голова комісії повідомляє, що при зовнішньому огляді встановлено, що сталася деформація плат. На основній платі 3 з 8 мікросхем мають ушкодження зі сколами, помітні неозброєним оком, що свідчить про те, що польотна інформація на них відсутня. Рентгенографія дозволить виявити пошкодження і тріщини на всіх 16 мікросхемах модуля», - сказав Семенов.

Відео дня

Читайте такожТуреччина відреагувала на заяву РФ про "реальну загрозу" з боку Анкари

Модуль пам'яті самописця був витягнутий і поміщений в сейф, який опечатаний у присутності міжнародних спостерігачів. «Витягнутий модуль пам'яті поміщений в сейф, на якому голова комісії, представники авіаційного комітету, а також міжнародні спостерігачі ставлять свої підписи і печатки для фіксації недоторканності сейфа», - сказав Семенов.

Міноборони також повідомило, що результати розшифровки даних «чорного ящика» збитого турецьким винищувачем літака будуть представлені 21 грудня.