REUTERS

Колишній головнокомандувач Об'єднаними силами в Європі, генерал ВПС США Філіп Бридлав, який у вівторок пішов у відставку, у прощальній промові поділився спогадами про те, що початком його кар'єри більш ніж три десятиліття тому була діяльність, спрямована на збереження миру з Радянським Союзом під час «холодної війни».

«Я думаю, що сьогодні моя кар'єра закінчується спробами запобігти новій «холодній війні» - і зберегти мир, - заявив Брідлав у прощальному зверненні, незадовго до того, як військові в штаб-квартирі Європейського командування в Німеччині востаннє салютували йому. - Тепер я покладаю цю місію на вас».

Читайте такожПризначено нового очільника Європейського командування Збройних сил США (фото)

Відео дня

Бридлав передав командування Об'єднаними збройними силами НАТО генералу Куртісу Скапаротті, передає Голос Америки.

Аналогічна церемонія відбудеться в середу для передачі інших повноважень Брідлава, а саме посади верховного головнокомандувача ОЗС в Європі.

Завдяки збільшення оборонних витрат США, НАТО планує посилити військову присутність у Східній Європі, проводити тут ротацію військових частин, регулярні військові навчання, а також створити склади постачання, які дозволять оперативно розгорнути сили швидкого реагування, необхідні для стримування Росії.