REUTERS

Тонер повідомив, що використання Росією військової бази в Ірані для нанесення ударів по позиціях терористів «Ісламської держави» може суперечити резолюції №2231 Ради Безпеки ООН, передає РБК з посиланням на Reuters.

Тонер також зазначив, що США продовжують вивчати інформацію про базу Хамадан, заявивши, що сам факт використання її Росією «викликає засмучення, але не здивування».

Читайте такожРФ вперше показала відео ударів російських Ту-22М3, які базуються в Ірані 

Відео дня

Представник Держдепу підкреслив, що використання Росією бази в Ірані необов'язково завадить досягненню згоди між Вашингтоном і Москвою про спільну боротьбу з терористами в Сирії. При цьому він знову звинуватив російську сторону в нанесенні ударів по загонам помірної сирійської опозиції.

Резолюція, про яку говориться в заяві зовнішньополітичного відомства США, була прийнята в липні 2015 року. Документ регулює порядок здійснення ядерної угоди міжнародного співтовариства з Іраном. Зокрема, в ньому йдеться про дозвільний порядок постачання в Іран зброї, в тому числі танків і вертольотів, а також технологій для балістичних ракет зі схвалення Ради Безпеки.

Як повідомляв УНІАН, Росія перекинула стратегічні бомбардувальники на авіабазу в Ірані. База Хмеймім в сирійській Латакії, де розміщуються російські літаки, нібито не підходить для масивних Ту-22М3 – одних з найбільших бомбардувальників світу.