REUTERS

Згідно з рішенням суду міста Бастія, запроваджена на Корсиці заборона на "буркіні" є законною і обґрунтованою, зважаючи на необхідність запобігання порушень громадського порядку на острові, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Таким чином, суд відхилив вимогу Французької ліги захисту прав людини визнати заборону на носіння "буркіні" незаконним.

Читайте такожНа Корсиці, батьки не пустили мусульманок в хіджабах в дитячий садок

Відео дня

Заборона на носіння "буркіні" ввів мер села Сіско, яка знаходиться на Корсиці, після бійки між місцевими жителями і вихідцями з Північної Африки, що спалахнула через спроби туриста сфотографувати жінку в "буркіні".

Мер Сіско привітав рішення суду Бастії. За його словами, заборона на "буркіні" є вимушеним заходом з-за напруженої обстановки на острові.

Раніше УНІАН повідомляв, що влада французького міста Канни після сталися в країні терактів заборонили відвідувати пляжі в традиційному закритому мусульманському купальнику-буркіні. На думку влади, пляжний одяг, що підкреслює релігійну приналежність, може викликати порушення громадського порядку у часи, коли Франція стала мішенню для атак терористів.

Читайте такожСаркозі пообіцяв заборонити мусульманські купальники буркіні, якщо стане президентом

Пізніше, мери трьох французьких міст заявили, що за прикладом Канн введуть заборону на жіночий мусульманський пляжний костюм буркіні.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс підтримав заборону на буркіні.

Мусульмани і громадські організації, які борються з ісламофобією, виступили проти заборон, проте суд відмовився скасувати заборону на буркіні в Каннах.

Однак, згодом Державна рада Франції, що виконує функції вищого суду в адміністративних справах, скасував заборону на носіння буркіні, назвавши її серйозним і незаконним зазіханням на основні свободи, в тому числі на свободу пересування, свободу віросповідання та особисту свободу.