Єдина Транспортна адміністрація Грузії покладає відповідальність за катастрофу українського судна Skadovski поблизу порту Кулеві на його капітана, який не взяв до уваги попередження про хвилювання на морі, повідомляє агентство Новини-Грузія.

«Капітана корабля було попереджено про можливий шторм 30 вересня. Навіть, незважаючи на початок шторму, капітан не відвів судно до порту і продовжив роботи в акваторії Кулеві, у відкритому морі», - заявив журналістам заступник керівника транспортної адміністрації Грузії Заза ЧІХРАДЗЕ.

Судно Skadovski під українським прапором, що сіло на мілину 1 жовтня в результаті шторму в районі порту Кулеві (Західна Грузія), 3 жовтня затонуло. Двоє людей загинули, капітан судна зник безвісти. На Skadovski у момент катастрофи перебувало, за різними даними, 31-33 члени екіпажа - всі громадяни України.

Відео дня

Як говориться в заяві Єдиної транспортної адміністрації Грузії, «судно виконувало роботи з розчищання дна в акваторії порту. Його капітан не взяв до уваги попередження про можливий шторм».