Жан-Марк Еро / REUTERS

Про це повідомляє французька новинна радіостанція RFI.

За його словами, Москва стверджує, що бореться з тероризмом, але концентрується на Алеппо, тоді як угруповання "Ісламська держава" знову захопило Пальміру.

Еро заявив, що «глибоко шкодує» з приводу невдачі російсько-американських переговорів у Женеві про врегулювання сирійського конфлікту. Він сказав, що переговори закінчилися провалом, оскільки Москва застосовує «подвійні стандарти», і з російської сторони спостерігається «постійна брехня».

Відео дня

Читайте такожКеррі звинуватив режим Асада у військових злочинах через бомбардування Алеппо

«З одного боку, (в Москві) кажуть: ми будемо вести переговори і домовимося про припинення вогню, а з іншого - що будемо продовжувати війну, і це - тотальна війна, щоб зберегти режим Башара Асада і взяти Алеппо, але якою ціною?» - заявив глава французької дипломатії в Брюсселі.

«До того ж Росія, яка заявляє про боротьбу з тероризмом, концентрує свої сили в Алеппо і залишає простір для бойовиків ІД, які зараз захоплюють Пальміру», - додав він.

У Брюсселі у понеділок проходить зустріч міністрів закордонних справ 28 країн - членів Євросоюзу, на якій обговорюється сирійський конфлікт.