32 особи постраждали, 28 з них госпіталізовано, внаслідок масових заворушень у центрі Риги минулої ночі.

Про це повідомив РІА «Новости»сьогодні представник швидкої допомоги в Латвії.

"Під час заворушень у в Ризі, за останніми даними, постраждали 32 особи, 28 з яких було госпіталізовано. Решті чотирьом медичну допомогу надали на місці", - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

За даними поліції, під час масових заворушень було затримано 126 осіб.

Заворушення за участю більш як тисячі осіб почалися учора ввечері біля будівлі парламенту (сейму) Латвії в центрі Риги. Люди закидали камінням і пляшками будівлю сейму. Учасники заворушень вимагали розпуску парламенту.

Під час акції протесту було розгромлено кілька магазинів. Поранення отримали кілька поліцейських. У будівлі сейму вибили шибки.

За рішенням організаторів акції, якщо протягом місяця після нинішнього мітингу протесту Президент не оголосить про розпуск сейму, то буде проведено ще масштабнішу акцію в усій країні.

Як зазначає агентство, Латвія переживає найсильніший економічний спад у ЄС (ВВП країни в третьому кварталі 2008 року порівняно з тим самим періодом минулого року впав на 4,6%). Уряд Латвії розробив план стабілізації економіки, який передбачає скорочення витрат усіх державних установ на 15%, заморожування зарплат бюджетникам, а також підвищення податків. Це зумовило масові акції протесту в країні.