Ілюстрація / REUTERS

За три дні кораблі благодійних організацій підняли на борт в Середземному морі 6 тисяч біженців.

Як передає DW, судно Iuventa, що належить приватній німецької організації "Jugend rettet" ("Молодь рятує"), прийняло на борт стільки біженців, що втратило управління і послало сигнал про лихо. У понеділок, 17 квітня, до Iuventa підійшов танкер, що захищає переобтяжене судно від хвиль і вітру. На Iuventa зараз очікують прибуття судна з Мальти, яке візьме на борт біженців і доставить їх на берег.

Читайте такожУгорщина триматиме біженців у закритих таборах на кордоні

Відео дня

Капітан Iuventa Кай Кальтегертнер заявив про безпрецедентний потік біженців на погано обладнаних човнах. За його словами, часом на борту невеликого судна знаходилося 700 осіб. Він повідомив і про випадки загибелі людей у море.

Корабель німецького військово-морського флоту доставив в понеділок на італійський берег 1181 врятованого в морі біженця. Прибуття ще майже 1300 осіб очікується в італійській Мессіні на Сицилії. Тим часом правозахисники вимагають від Європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів Frontex посилити взаємодію з благодійними організаціями, які рятують біженців у Середземному морі.

"Де були кораблі Frontex, коли судну некомерційної організації потрібна допомога, щоб врятувати тисячі життів? Де був Євросоюз?" - написала в Twitter організація "Лікарі без кордонів".