Ілюстрація / REUTERS

Уряд Великобританії відмовиться від переговорів з Brexit, якщо Брюссель буде наполягати на вимозі виплатити 100 млрд євро за вихід з Європейського Союзу. Про це міністр з питань виходу країни з ЄС Девід Девіс заявив в інтерв'ю The Sunday Times, передає РБК-Україна.

Читайте такожТереза Мей обіцяє майже втричі скоротити потік мігрантів до Великобританії

Він попередив, що в іншому випадку переговори перетворяться на "хаос". Девіс пояснив, що державам Євросоюзу доведеться змінити свою позицію, якщо вони хочуть побачити прогрес на переговорах. При цьому міністр додав, що навіть 1 млрд фунтів стерлінгів вважає великою платою за вихід з ЄС.

Відео дня

Видання також наводить слова прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, яка вважає, що гроші, сплачені великою Британією в минулому, повинні враховуватися при розрахунку суми компенсації за Brexit. У свою чергу високопоставлений представник Євросоюзу відповів на це, що шанси на вихід Великобританія з ЄС без укладання нових угод тепер "перевищують 50%".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на вимогу Франції та Німеччини, Євросоюз підвищив для Британії суму компенсації за Brexit з 60 до 100 млрд євро.