Депутати розглянуть законопроект про обмеження мовлення російських телеканалів / фото zastavki.com

У парламент Молдови внесений законопроект про обмеження мовлення російських телеканалів.

Документ, розроблений правлячою Демократичною партією Молдови, пропонує заборонити трансляцію інформаційних, політико-аналітичних і військових програм з країн, що не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, повідомив голова парламенту у Кишиневі Адріан Канду у вівторок, 13 червня, передає DW.com.

За словами Канду, "це стосується всіх російських телеканалів" і "абсолютно необхідно для забезпечення інформаційної безпеки Молдови".

Відео дня

Читайте такожПідконтрольні Росії ЗМІ поширюють неправдиву інформацію і чутки про "Енергоатом" та його постачальників – голова Бізнес-ради "Україна-ЄС"

"У нас в країні домінує тенденція дезінформації та пропаганди з боку зарубіжних каналів. Все це ставить під загрозу безпеку Республіки Молдова, її економічне соціальне і політичне життя", - сказав Канду журналістам.

"Ми не хочемо забороняти телеканали, всі канали залишаються, але буде обмежена трансляція новин, інформаційно-аналітичних та військових програм з РФ", - додав спікер парламенту в Кишиневі. Канду також повідомив, що законопроект передбачає посилення санкцій проти телеканалів, які порушують законодавство.