Широкожухов загинув у горах / фото twitter.com/AAAronov

У горах Швейцарії загинув російський руфер, бейсджампер і парашутист Олексій Широкожухов, раніше виправданий у справі про перефарбування у кольори українського прапора зірки на шпилі сталінської висотки на Котельцькій набережній у Москві. Про це, посилаючись на Twitter батька загиблого, повідомляє РБК.

Раніше повідомлялося, що суд в липні 2016 року призначив компенсації руферам і бейсджамперам, до цього засудженим за перефарбовування зірки.

Читайте такожУ Москві випустили після 10 діб арешту активістів, які вивісили український прапор на висотці

Відео дня

Зірку пофарбували вночі 19 серпня 2014 року, відповідальність за це взяв на себе український руфер Павло Ушивец (Григорій Мустанг). Проте слідчі затримали чотирьох парашутистів, які зістрибнули вранці 20 серпня з даху висотки — Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгену Коротову і Анну Лєпьошкіну. Через тиждень у Санкт-Петербурзі був затриманий знайомий Мустанга — руфер Володимир Подрєзов.

Під час слідства парашутисти перебували під домашнім арештом. У вересні 2015 року парашутисти були виправдані, а Подрєзов був засуджений до двох років і трьох місяців позбавлення волі. У грудні 2015 року вирок був пом'якшений до двох років обмеження волі замість висновку. Подрєзова звільнили у залі суду.