Дональд Трамп / REUTERS

Активіст кинув у президента США Дональда Трампа кілька російських прапорців і кілька разів вигукнув "Трамп – зрадник", коли президент США прибув в Конгрес на зустріч з сенаторами-республіканцями.

Як передає DW.com, інцидент стався у вівторок, 24 жовтня.

Чоловік стояв у групі журналістів у коридорі Сенату США. Перед тим, як він був затриманий поліцією, активіст прокричав: "Президент у змові з агентами російського уряду викрав вибори". Трамп проігнорував те, що трапилося. У Сенат президент прибув для обговорення з республіканцями запропонованої ним податкової реформи.

Відео дня

Пізніше поліція ідентифікувала активіста, повідомивши, що його звуть Райан Клейтон. Він очолює групу Americans Take Action, яка домагається імпічменту Дональда Трампа.

Читайте також"Не турбуйтеся": Трамп має намір вирішити проблему Ірану без допомоги ФРН і Франції

Два сенатора-республіканця у вівторок виступили з різкою критикою президента. Сенатори Джефф Флейк і Боб Коркер звинуватили Трампа в тому, що він позбавляє гідності американську політику і завдає шкоди авторитету США в світі. "У президента великі проблеми з правдою у висвітленні багатьох тем", - заявив Коркер в інтерв'ю телеканалу CNN. За його словами, глави інших держав усвідомлюють, що багато чого з того, що говорить Трамп, не відповідає істині. Крім того, Коркер звинуватив Трампа в тому, що його адміністрація навмисно розриває відносини, які корисні США. "Приниження нашої нації буде тим, що у більшості людей залишиться в пам'яті", - сказав Коркер.

У свою чергу Флейк заявив в Сенаті, що американська політика звикла до "бесцеремонної, безсоромної і негідної" поведінки Білого дому. На думку сенатора, США відмовилися від принципів на догоду злобі і ворожості, і це ставить під загрозу ефективність Америки як провідної держави світу.