Кім Валле / REUTERS

Датський винахідник Петер Мадсен зізнався в тому, що розчленував тіло шведської журналістки Кім Валле на борту свого корабля. Однак визнавати вбивство він відмовився, повідомляє Бі-бі-сі.

Мадсен, як випливає з заяви поліції Данії, також зізнався в тому, що викинув фрагменти тіла журналістки в море. За словами 46-річного винахідника, Валле померла в серпні, отруївшись чадним газом на борту підводного човна. В цей час сам Мадсен був на палубі.

Читайте такожПісля загадкового вбивства журналістки в Данії у винахідника підводного човна знайшли відео з обезголовлюванням жінок

Відео дня

До цього винахідник стверджував, що дівчина загинула після того, як їй на голову впав важкий люк. При цьому раніше він заперечував, що розчленував її тіло.

На початку жовтня в затоці Коге недалеко від Копенгагена водолази виявили кілька сумок. У них були кінцівки, одяг і голова загиблої журналістки. Поліція заявила, що в сумках також був металевий вантаж, щоб затопити сумки.

Тіло Валле було знайдено 21 серпня. Під час експертизи на ньому були виявлені ножові поранення в області паху і грудної клітини, які, як вважають експерти, були нанесені в момент або відразу після смерті.

Спочатку звинувачення проти Мадсена включали вбивство і розчленування тіла Кім Валле. Однак у понеділок поліція оголосила, що до списку звинувачень додано наруга над тілом. Винахідник провину не визнає.

Востаннє тридцятирічну журналістку бачили живою ввечері 10 серпня. Разом із Мадсеном вона вирушила в плавання на 40-тонному підводному човні UC3 Nautilus, який винахідник побудував сам. Журналістка збиралася підготувати матеріал про його винахід.

Тривогу підняв молодий чоловік Валле, коли на наступний день вона не повернулася з подорожі. Спочатку Мадсен стверджував, що висадив дівчину в Копенгагені. Пізніше він змінив свідчення, заявивши, що в морі сталася "страшна трагедія", він "поховав" Валле в море і планував вчинити самогубство, затопивши підводний човен.

Крім того, на початку жовтня датський прокурор Якоб Бук-Йенсен повідомив, що на жорсткому диску, імовірно належить Мадсену, виявлено відео з обезголовлюванням жінок. Мадсен заявив, що жорсткий диск йому не належить.