Стів Беннон / REUTERS

Колишній радник президента США Дональда Трампа Стів Беннон відмежувався від критичних коментарів про сина Дональда Трампа - Трампа-молодшого, котрі він дав авторові книги про Білий дім.

Заява екс-стратега Білого дому пролунала у неділю, 7 січня, повідомляє DW.

Беннон зокрема запевнив, що звинувачення в "зраді" та "непатріотичності" на адресу сина президента через його зустрічі з російською юристкою Наталією Весельницькою, насправді було адресовано колишньому керівнику передвиборного штабу Трампа політтехнологу Полу Манафорту.

Відео дня

Водночас екс-радник Трампа заявив, що вважає Трампа-молодшого "патріотом" і "хорошою людиною". Беннон також визнав, що "жалкує" через свою запізнілу реакцію на "хибні повідомлення" щодо Трампа-молодшого. Це, на думку Беннона, відвернуло увагу "від історичних досягнень президента" в його перший рік на посаді.

Читайте такожАвтор книги про Трампа розповів про її головний ефект

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про намір нинішнього хазяїна Білого дому позиватися проти колишнього соратника Беннона. Підставою стали критичні висловлювання екс-радника Трампа про дії родини останнього під час передвиборної кампанії 2016 року, які Беннон дав авторові критичного дослідження про Трампа журналістові Майклу Вулффу. Саме дослідження називається "Вогонь і лють: Білий дім за Трампа" (Fire and Fury: Inside the Trump White House).

Хоч продажі книги, що вже встигла стати бестселером, розпочалися в США з 5 січня, до цього в інтернеті були опубліковані уривки, що містили й зокрема й критичні закиди Беннона у бік родини Трампа. Сам американський президент назвав книгу "фейковою" та сповненою брехні й дезінформації.