МЗС Великої Британії порадив своїм громадянам, які виїжджають на відпочинок за кордон, знати міру при вживанні спиртних напоїв, інакше це приводить до арештів та інших неприємностей. Така рекомендація міститься в доповіді британського зовнішньополітичного відомства під назвою "Поведінка британців за кордоном", передає Лента.ру.

У дослідженні відзначено, що причиною арештів найчастіше є хуліганські витівки, викликані зловживанням алкоголю. "Знайте вашу норму і прагніть не пити більше того, що ви зазвичай звикли пити вдома", - рекомендує МЗС британцям, які виїжджають за кордон.

З квітня 2005 по квітень 2006 року британських туристів найчастіше заарештовували в Іспанії і США - 1549 і 1368 чоловік відповідно.

Відео дня

Як наслідок, в цих країнах британські туристи найчастіше втрачають документи, зазнають насильства, потрапляють до лікарень і помирають. Окрім цих держав, за числом подібних неприємностей лідирує Греція та Чехія. Остання країна, як відзначає МЗС, особливо популярна у туристів-чоловіків через велику кількість "чисто чоловічих розваг".

У Чехії британці найчастіше звертаються по допомогу в консульську службу, оскільки іноді, як відзначає This is London, бувають настільки п`яні, що не можуть пригадати назву готелю, де зупинилися.

На думку британського МЗС, часті неприємності з туристами пов`язані з поганою організацією поїздок за кордон. Громадянам Великої Британії рекомендується перед подорожжю ознайомитися із законодавством і культурою тієї або іншої країни.