Олександр Лукашенко

Комітет міністрів Ради Європи наполегливо закликав Білорусь до запровадження мораторію на смертну кару як перший крок на шляху до її скасування.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою Ради Європи.

Прес-служба зазначає, що Комітет міністрів Ради Європи прийняв декларацію, в якій висловлюється співчуття у зв'язку з приведенням у виконання вироків стосовно звинувачених у тероризмі Дмитра Коновалова і Владислава Ковальова.

Відео дня

«Комітет міністрів, який категорично засудив теракт, здійснений в мінському метро 11 квітня 2011 року, шкодує, що влада Білорусі привела у виконання смертні вироки, винесені Дмитру Коновалову і Владиславу Ковальову, незважаючи на численні заклики міжнародного співтовариства до помилування», - йдеться в документі.

Комітет міністрів РЄ підтверджує свою позицію з приводу того, що «справедливість не може бути забезпечена стратою людей».

«Застосувавши цю міру покарання, яка є незворотною й непоправною, білоруська влада знехтувала однією з основоположних цінностей Ради Європи - правом на життя. Такі дії суперечать нашій спільній меті зі зближення Білорусі та Ради Європи», - підкреслюється в декларації.

Білорусь є останньою країною в Європі та колишньому Радянському Союзі, яка як і раніше виконує смертні вироки.

Міжнародна громадськість різко засудила білоруську владу за страту минулого тижня Д.Коновалова і В.Ковальова.