За рішенням тбіліської мерії рух на проспекті Руставелі, де проходив протягом п`яти днів мітинг опозиції, відновлено, заявив мер столиці Гіоргій Угулава.

"Після 2 листопада ніякого приводу для закриття руху на проспекті Руставелі не було через нечисленість мітингуючих. З сьогоднішнього дня опозиція збиралася розкрити намети і перетворити столицю на наметове містечко. Тбілісі ніколи не повернеться в початок 90-х років (минулого сторіччя). І нікому не вдасться перетворити місто і країну на наметові", - сказав він на брифінгу.

Поліція затримала перед будівлею парламенту Грузії в Тбілісі трьох чоловік за опір властям, але мітингуючих не розгонила, а "витіснила" з проспекту Руставелі, де протягом п`яти днів проходила акція протесту опозиції, заявив начальник патрульної поліції МВС Грузії Георгій Гегечкорі.

Відео дня

"Ми не розганяли мітингуючих, ми їх витіснили на тротуар, щоб вони могли продовжити свою акцію протесту, а проспект Руставелі і прилеглу територію ми звільнили для того, щоб життя столиці увійшло в нормальне русло. Крім того, відновився рух на проспекті", - сказав Гегечкорі журналістам.

Він не назвав прізвища затриманих і на запитання журналіста, чи є серед них один з лідерів опозиції Гіоргій Хаїндрава, Гегечкорі як і раніше відмовився називати прізвища затриманих.

За його словами, мітингуючі - люди, які хочуть висловити свій протест, можуть продовжити свої виступи на тротуарі.

Опозиція висуває п`ять основних вимог: відставка президента Михайла Саакашвілі, проведення парламентських виборів в квітні 2008 року, зміна принципу проведення мажоритарних виборів і комплектації виборчих комісій, а також звільнення "політв`язнів".

За матеріалами РІА Новости