За словами Енн Кіст-Батлер, Путін готує "фізичні атаки" на Захід / Колаж УНІАН, скріншоти

Росія Володимира Путіна готує "фізичні атаки" на Захід. Про це попередила глава Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Енн Кіст-Батлер, повідомляє The Telegraph.

За її словами, британські та американські співробітники розвідки викрили подвійну загрозу з боку Москви та Пекіна.

"Енн Кіст-Батлер, яка минулого травня була призначена керувати операціями британської радіотехнічної розвідки, використала свою першу велику промову, щоб підкреслити безпосередню загрозу з боку Кремля та "визначальний для епохи" ризик, який представляє Китай для Великобританії та її союзників", - пише видання.

Відео дня

За словами глави GCHQ, Москва прагне піти далі, ніж просто атаки в кіберпросторі. При цьому відомство "дедалі більше стурбоване зростаючими зв’язками між російськими спецслужбами та проксі-групами для здійснення кібератак, а також передбачуваним фізичним спостереженням і диверсійними операціями".

Як сказала Кіст-Батлер, Москва "виховує та надихає" групи кібер-зловмисників і "в деяких випадках, здається, координує фізичні атаки проти Заходу".

"Путін не відмовився від своєї максималістської мети підкорити населення України", - сказала Кіст-Батлер і додала, що підтримка Великобританією Києва залишається "неухильною", а британські шпигуни продовжують зміцнювати кіберзахист країни.

Ймовірний напад РФ на країни Заходу - останні новини

Днями полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант заявив, що Росія готує потужні гібридні атаки на європейські столиці. При цьому, на його переконання, "до спільного знаменника в цьому плані таки дійдуть, тому що Польща, Німеччина, Франція і Велика Британія побоюються, що ситуація погіршиться і вплине на них".

Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель попередив, що армія РФ може бути на кордонах Польщі. За його словами, європейські лідери вже починають розуміють цю загрозу.

Вас також можуть зацікавити новини: