Бенксі присвятив роботу ситуації в США / Instagram, banksy

Вуличний художник Бенксі прокоментував проблему расизму, а також представив нову роботу, присвячену вбивству Джорджа Флойда та масовим заворушенням в США.

Читайте такожУ Швейцарії поліція роздала маски протестувальникам проти расизму

У своєму Instagram він опублікував ілюстрацію, на якій зображений стихійний меморіал з американським прапором і портретом. На портреті – неясний чорний силует.

Відео дня

Свою роботу Бенксі супроводжував коментарем, де поклав відповідальність за ситуацію на «білу систему».

«Спочатку я подумав, що мені краще заткнутися і послухати, що кажуть про проблему чорні люди. Але чому? Адже це не їх проблема, а моя. Люди з іншим кольором шкіри зазнають невдачі через систему. Білу систему. Як несправна труба, вона затоплює квартири людей, що живуть внизу. Ця дефектна система несе їм страждання, але не їх завдання її лагодити. Вони і не можуть — ніхто не пустить їх у квартиру нагорі. Це проблема білих. І якщо білі її не вирішать, хтось підніметься наверх і виб'є двері», — йдеться в коментарі.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня у місті Міннеаполіс під час затримання поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда. Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так і в інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.

Акції протесту проти расизму та поліцейського свавілля тим часом проходять далеко за межами Сполучених Штатів.