Син Лукашенка прийшов на мітинг / Фото Белсат

Син президента Білорусі Олександра Лукашенка 15-річний Микола був присутній на мітингу в підтримку батька в Мінську.

Про це повідомляє Белсат.

Читайте такожНа вулиці Мінська вийшли близько 200 тисяч осіб

Відео дня

На акції Микола Лукашенко стояв не в натовпі, а поруч з охороною.

Як повідомляє видання в Мінськ на мітинг на підтримку Олександра Лукашенка людей звозили автобусами та потягами, яких не було в розкладі. Однак, центральна площа міста так і не була заповнена.

Як везли людей на мітинг на підтримку Лукашенка

Як повідомляє News.tut.by, людей везли на мітинг на підтримку Лукашенка під загрозою звільнення.

«Комусь запропонували премії та відгули, а комусь пригрозили у разі відмови від участі, в тому числі звільненням і позбавленням місця в гуртожитку (нам надійшло сотні подібних повідомлень)», - йдеться в повідомленні.

Протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Конопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестантів гумовими кулями.
  • 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях.
  • У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів. У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли та проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світло-шумові гранати та гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликала Мінськ зупинити насильство.
  • 16 серпня опозиція анонсувала проведення наймасштабнішого маршу свободи в історії Білорусі.
  • Своєю чергою, влада влаштувала в центрі Мінська великий провладний мітинг. За повідомленнями очевидців, на акцію «добровільно-примусово» звозили бюджетників з усієї країни.