Зеленський навів "кіпіш" у Придністров'ї, призначивши Данілова / фото facebook.com_danilov.oleksiy

Придністровський кіпіш у розпалі: президент України Володимир Зеленський розворушив осине гніздо, призначивши на роль українського посла в Молдові екс-секретаря РНБО Олексія Данілова.

Очікується, що у зв'язку з цим Кремль почне особистісну кампанію проти Данілова, намагаючись оголосити його персоною нон ґрата. Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Це найменш зручне і абсолютно не лайтове для Придністров'я призначення, у зв'язку з чим найближчим часом почнеться кампанія з дискредитації нового посла в Молдові", - вважає аналітик.

Відео дня

За словами Коваленка, для дискредитації Данілова Москва може задіяти всі пропагандистські майданчики, як на території "ПР", так і на території, підконтрольній офіційній владі Молдові. Ідеться про ресурси, які живить грошима агент Кремля - втікач Ілан Шором (його ім'я пов'язують із партією "Шор"), підкреслив оглядач.

Ймовірно, незабаром Україна на власні очі побачить подібні вкиди. Щобільше, проти Данилова також буде діяти так звана опозиція Молдови, вважає Коваленко.

"Рупором цих атак має стати Марина Таубер, яка, за вже звичною їй методичкою, повинна буде в перспективі запропонувати оголосити Олексія Данилова персоною нон ґрата, що вельми активно підтримають проросійські сили. Загалом, в осиному гнізді загуділо", - сказав він.

Данілов у ролі посла - що відомо про рішення Зеленського

Зазначимо, що українцям повідомили про звільнення Данілова минулого тижня. Це стало несподіванкою для багатьох, оскільки в інформаційному полі чуток про його відставку не було, чого не скажеш про аналогічну ситуацію із Залужним (інформація про звільнення генерала з посади головнокомандувача ЗСУ "гуляла" місяць, перш ніж його замінив Сирський).

Офіційний указ Зеленського щодо звільнення Данілова українці побачили 26 березня. На його посаду секретаря РНБО призначили Олександра Литвиненка. 29 березня на президентському сайті також з'явився указ про те, що Данілов стане новим послом України в Молдові.

Вас також можуть зацікавити новини: