Бернс виступив за подальшу підтримку України у війні / фото REUTERS

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що відмова надавати Україні військову допомогу може призвести до значних територіальних втрат країни в цьому році.

На слуханнях у спеціальному комітеті з розвідки американського Сенату він розповів, що нещодавно здійснив 10-й візит в Україну. За оцінкою ЦРУ, з додатковою допомогою Україна зможе утримувати свої позиції на лінії фронту до кінця 2024 року і на початку наступного, що дозволить їй "вести переговори з більш сильних позицій", додав Бернс.

"Думаю, що без додаткової допомоги у 2024 році ми побачимо "ще більше Авдіївок" в Україні. І це, як мені здається, було б величезною історичною помилкою для Сполучених Штатів", - підкреслив директор ЦРУ.

Відео дня

Що відомо про втрату Авдіївки:

У ніч на 17 лютого Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський оголосив про вихід українських військ Авдіївки, яку вони героїчно обороняли.

У Командуванні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зазначили, що українські сили після виходу з міста зайняли оборону на визначених рубежах.

За даними The New York Times, зараз наступ російських окупаційних військ на цьому напрямку застопорився, однак загарбники зберігають ініціативу на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: