Додону загрожує тривале ув'язнення / фото a-tv.md

Колишньому президенту Молдови Ігорю Додону, відомому проросійською позицією і підтримкою диктатора Путіна, зараз загрожує до 20 років ув'язнення. Напередодні Додона було затримано та відправлений до СІЗО.

Звинувачення проти Додона прокоментував російським ЗМІ юрист, колишній депутат парламенту Валерій Нагачевський.

"Якщо врахувати, що Додона підозрюють у порушенні чотирьох статей Кримінального кодексу Молдови, то потрібно визначити, яка з них передбачає найсуворіше покарання - це зрада батьківщині. Якщо буде проведено розслідування, йому пред'являть звинувачення за цією статтею, справу передадуть до суду і суд погодиться з аргументами прокурора, то Додону загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 20 років", - заявив він.

Відео дня

За інформацією молдавських ЗМІ, антикорупційна прокуратура Республіки просить суд заарештувати Додона і його зятя на 30 діб.

"Повідомлений суд встановить дату і час розгляду справи", - уточнила для tv8.md прес-секретар Генеральної прокуратури Молдови Маріана Черпець.

Затримання Додона

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 травня антикорупційні прокурори разом зі співробітниками Національного центру боротьби з корупцією та Служби інформації та безпеки провели обшуки в будинку п'ятого президента Молдови Ігоря Додона, який відзначився зайвою прихильністю російському диктатору Володимиру Путіну. Крім того, слідчі дії проводилися і в нерухомості, яка належить посередникам.

Обшуки проводили в рамках справи про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду Батьківщини та фінансування партії соціалістів злочинною організацією.

Пізніше його відправили під арешт у СІЗО на 72 години.

Додон обіймав президентську посаду в Молдові з 2016 по 2020 рік.