Марк Рютте / фото Reuters

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявляє, що допомога для України не припинятиметься, поки не завершиться війна, розпочата Росією

Про це Рютте сказав у коментарі CNN після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі і спікером Палати представників США Кевіном Маккарті. "Я повинен сказати, що президент Байден дуже зосереджений на цьому. Ми повністю погодились, що ми можемо зупинитись лише тоді, коли припиниться війна і з успішним результатом для України. Отже, завершення має бути успішним для України, а Росія програє війну", - сказав Рютте.

Прем'єр Нідерландів додав, що від України залежить, чи розпочинати участь у мирних переговорах. "Єдиний, хто може вирішити - це президент України Володимир Зеленський, сидячи у Києві. Це не можуть бути Нідерланди, США або будь-які інші країни, які вирішуватимуть це за Україну", - додав Рютте.

Відео дня

Він також похвалив США за постачання Україні воєнної техніки, назвавши ці кроки "вражаючими" і "переломним моментом". Рютте додав, що у війні на кону стоїть доля Заходу, і саме тому Нідерланди налаштовані підтримувати Україну доти, поки це буде необхідно.

"Якщо Путін виграє це, це не зупиниться в Україні. Це продовжиться, і тоді, зрештою, колективна безпека усього Заходу буде під загрозою", - вважає Рютте.

Допомога від Нідерландів

Вчора у ЗМІ повідомили, що Нідерланди можуть надати Україні ЗРК Patriot

Марк Рютте 16 січня під час зустрічі з президентом США Джо Байденом заявив, що його країна також візьме участь в ініціативі щодо відправлення систем оборони в Україну.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив, що Україна гарантовано отримає три системи ЗРК Patriot від партнерів.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні 2,5 мільярда євро фінансової допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: