Кулеба сказав, чи зменшиться допомога України через війну на Близькому Сході / фото president.gov.ua

Сьогодні, 24 жовтня, Україна отримає гарну новину з Німеччини. Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі інформаційного телемарафону, відповідаючи на питання, чи можливе зменшення підтримки України з боку партнерів через війну на Близькому Сході.

За його словами, українська сторона працювала над питанням забезпечення сталого постачання армії, тому зараз їй відома орієнтовна кількість снарядів, які парнтрери виготовлятимуть не лише наступного місяця, а й наступного року.

Крім того, про потребу нарощення військового виробництва почали говорити вже давно, а нещодавно в Києві відбувся Форум оборонних індустрій, за підсумками якого були запущені певні меморандуми та контракти.

Відео дня

"Завтра з Німеччини прийде одна гарна новина, не буду поки що спойлерити, але ви всі про неї почуєте", - додав він.

Допомога Україні від Німеччини: останні новини

Нагадаємо, що днями Берлін оголосив про передачу українському війську нового пакету військової допомоги. У нього увійшли установки GEPARD, боєприпаси, мостоукладальні танки BEAVER, дрони та інша техніка.

Також голова Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Путін радіє загостренню на Близькому Сході, тому зараз Євросоюз дивиться на Україну ще уважніше, ніж раніше.

Як відомо, Україна вже тривалий час намагається отримати від Німеччини крилаті ракети Taurus, однак Берлін так і не ухвалив рішення про їх передачу.

Вас також можуть зацікавити новини: